Dijawab oleh : Firdaus Zakri Director KPSlim Sdn Bhd

Nak tahu apa yang saya belajar semasa menjual #kpslim secara offline di event Karnival Karangkraf x SifuFBads 2017?

1. Tak kira anda siapa, staff/stokis/owner, anda wajib bekerjasama bermati-matian bila turun padang. Setiap orang perlu tahu peranan dan tanggunganjawab masing-masing dalam menaikkan jualan syarikat.

Tiada unsur “mengulor” atau “aku dah buat banyak ni cukuplah..”

2. Apabila sesi menjual, jangan beri peluang customer tu cakap “nanti saya datang balik”. Benda ni boleh terapkan juga dalam bisnes online.

Biasa lah customer akan cakap “nanti saya nak saya bagitahu” .. maka tunggu lah sampai berjanggut.

Wajib CLOSE DEAL on the spot kalau product bawah RM 100.

3. Tak boleh rasa malu, muka wajib jadi muka tembok. Pedulikan apa orang sekeliling nak fikir. Kita cari makan kot.

Orang lain boleh jer tak malu promote, takkan kita nak malu2 taik kucing pula. Nak jadi loser or winner?

4. Buat ramai-ramai, impak dia lebih power. Tak percaya? Cuba buat jualan secara solo dengan buat jualan secara berkumpulan. Mana lagi power?

5. Wajib ada mindset yang betul dalam menjual. Jika kita fikir kita tak boleh menjual, betul tu memang kita tak boleh.

Tapi jika kita fikir boleh jual, confirm dapat jual. Contoh macam saya jual ubat KURUS tapi saya GEMOK 116KG kot, orang pandang atas bawah je. Hahaha.

Tapi boleh je dalam 3 hari buat ratusan unit secara DIRECT SELLING

6. Allahuu. Gemuk is awesome.

7. Macam mana saya boleh close deal dengan customer? Scam laa. Hehe. Tak lah. Ish. Saya guna testimoni sendiri.

Saya ambil #kpslim turun berat 5kg dalam masa 9 hari sahaja!

8. Memang saya turun 4kg dalam 10 hari tanpa exercise. Padu!

Komplot Puchong. Kami tak ramai, tapi kami ada. #KPSlim9days

Haa ni nak iklan sikit. Geram tengok geng abam Daus yang lain dah belambak belambak orang join team dia. Sekarang abam Daus pulak nak beraksi. Hoho.

Abam Daus tgh cari 10 orang untuk join team #kpslim

Bukan calang2 org boleh join ni.. yg terpilih saja..

Abam open Leader dan Warrior

2 Orang dah lock Leader position

3 Orang sebagai Warrior petang ni.

Sebelum ni offer untuk 5 orang saja, tapi sebab permintaan ramai abam offer untuk 10 orang dimana kita sama2 buat sales dan bergabung dengan 14 orang bisnes owner yang hebat2.

1️.produk laris
2️.marketing team sangat2 power (boleh sedut byk ilmu)
3️.xyah modal untuk warrior
4️.modal minima untuk leader
5.collect komisyen setiap minggu
6.kita makan sedap setiap minggu

.
Kalau ada yg berminat, cepat2 PM Abam Daus.
Whatsapp 012-614 0157 Atau PM saya Firdaus Zakri
Group whatsapp dah mula panas ni.

Haris Hamid

Kerani di The Stache.

Tinggalkan Komen Anda

Komen