Dijawab oleh : Aidil Salihoudin, COO JobKartel

Alhamdulilah, selesai berguru untuk peringkat Start Up with Tuan Wan Mus. Kata jutawan, mahu jalan shortcut untuk berjaya, hiduplah bermentor.

InsyaAllah tak terhantuk dinding banyak kali dalam kehidupan.

Harini kita mandi ilmu, terlalu banyak yang dikongsi. Mahal2 ilmunya dan ini antara ilmu baru yang diajar oleh Tuan Wan Mus iaitu macam mana nak buat good website content, hee apa rahsia nya tu ? Okay teruskan baca, ini amat penting dalam penulisan landing page :

MASALAH

Express masalah kepada pembaca, contohnya : Anda dah penat kena flag? Boleh Sifu Tuan Mus Bantu anda dengan alternatif yang lain ? Contoh… haha

FAKTA

Tulis mengenai fakta, make sure ia adalah relevent, kalau mempunyai kajian lebih saitifik, letakkan padanya. Contoh ayat : Tahukah anda, lebih 90% manusia di Malaysia menghidap penyakit diabetes

BENEFIT

Okay masa ni anda kena mula bercerita mengenai benefit kepada produk yang and tawarkan.

Contohnya : Mahukah anda saya berikan solution yang terbaik dan terbukti berkesan menyelesaikan masalah anda? Bukan itu sahaja, ia juga menyelesaikan dengan cepat, tanpa ada kesan sampingan dan bole dipakai untuk semua jantina tanpa ragu !

TESTIMONI

Support lagi dengan good testimoni pelanggan anda. *WAJIB ADA DISCLAIMER*

FEATURES

Testimoni dah power ? Ceritakan lagi ciri2 produk anda yang belum nampak di testimoni, so maksudnya bukan setakat tu, LEBIH LAGI ADA ! powerrr nya produk anda tu 😀

OFFER

Ni paling berkesan dan wajib taruk. OFFER OFFER OFFER !!!
Bagi promosi dekat prospek anda. SANGAT BERKESAN ! 🙂

BUY

Call To Action. Jangan lupa bagi ayat arahan untuk pembelian produk anda.
contohnya : Untuk Tempahan, Sila SMS / Whatsapp : 012-3456789

Ha ni adalah benda2 wajib yang perlu ada dalam landing page menjual. Itu saja. Semoga bermanfaat kepada yang lain.

Team Jobkartel sedang mencari tuan dan puan yang berpengalaman di dalam Internet Marketing untuk bersama-sama kami di dalam pelancaran besar-besaran produk julung & sulung yang dikeluarkan khas daripada Team JobKartel.
Stay tune. JobKartel

Featured Image : Landing Page

Aidil Salihoudin

Always addicted to success, making friends, sharing stories, travel and learn something new.

Tinggalkan Komen Anda

Komen