Dijawab oleh : Mohd Alif Haiqal Marketing Manager Saudagar Alif PLT

Soalannya, pasal apa nak kena pilih bakal pelanggan dahulu?

Sebabnya ialah kita berurusan dengan manusia. Dan kita tidak berurusan dengan semua jenis orang. Ini psikologi.

Siapa kata dia kawan semua orang. Dia pembohong . Mesti ada jenis manusia, kita tak suka sebab perangai atau sifat manusia.

Yang biadap. Yang tak mampu. Yang tak sesuai. Yang tak peduli. Yang dah fedup. Yang berlagak. Yang pemalas. Macam macam jenis. dengan orang yang kita tak mahu.

Yang biadap. Yang tak mampu. Yang tak sesuai. Yang tak peduli. Yang dah fedup. Yang berlagak. Yang pemalas. Macam macam jenis

Tapi, kita nak proses menjual berlaku dengan cepat. Kalaulah kita boleh pilih dari awal berurusan dengan pelanggan yang mudah, senang, selesa berurusan. Nak tak?

Kalau nak, memang kenalah pilih. Kalau tak pilih, itu yang jadi semua orang adalah pelanggan, kalau tak close, tak ada jualan. Tak kiralah siapa, janji dia manusia. Kalau kucing ada duit beli barang kita. Kucing pun kita cuba close.

Dengan pilih, semua orang adalah pelanggan yang nak beli. Bukan lagi yang nak survey, nak tengok tengok dulu.

Ini baru faktor selesa berurusan. Belum cerita faktor harga, bahasa, percakapan, medium komunikasi, medium pemasaran, cara pembelian.

Semoga bermanfaat. Ada apa-apa soalan lagi? Hantarkan ke website ini.

Featured Image : How Powerful CRM Data Can Reduce Customer Churn

Team naktanya

Hi guys. Nama saya Nak Tanya. Saya ditugaskan untuk mencari soalan dan ilmu pengetahuan.

Tinggalkan Komen Anda

Komen